top of page
  • Forfatterens bildeIlir Beqiri

Hof IL skaper fotballyst blant unge over hele landet i sommer

Vestfold-klubben Hof IL i Holmestrand tar spennende grep for å hindre frafall og skape mye god fotballaktivitet blant barn og unge i sommer. Prosjektet Fotballyst skal inspirere og motivere.Audun Follerås i Hof IL er primus motor bak det nye konseptet – som er lokalt forankret, men der unge fotballspillere fra hele landet kan registrere seg og delta, og være med i konkurransen om å vinne signerte fotballdrakter eller billetter til landskamper.


Dra på løkka

Follerås forteller til NFF Vestfolds hjemmeside at målet er å bidra til at barn og unge velger å ta med seg ballen under armen og dra på løkka. Gjennom sommeren vil det på idrettsanlegget i Hof bli arrangert aktiviteter, og klubben oppfordrer foreldre til å være kreative og være med å skape fotballyst i sommer.

– Registrer spillerne på Fotballyst.no, oppfordre til egenaktivitet- og ha gjerne noe fellesaktivitet i tillegg, er oppfordringen fra Audun Follerås.

Etter den lang perioden med nedstengt idrett og begrenset aktivitet på grunn av korona, er det viktigere enn noen gang å få barn og unge vekk fra skjermen og i aktivitet ute på feltet. I den forbindelse er initiativet fra Hof et veldig godt bidrag.


Premie for 50 timer

Fotballyst handler om at store og små fotballspillere over hele landet kan registrere sine timer med fotballaktivitet gjennom hele skoleferien. Alt teller, enten det er triksing med ball på egenhånd, spill med venner, ordinære treninger eller fotball på stranda.

I Fotballyst måles ikke ferdighet, men fotballyst. Alle kan delta, og alle er med i trekningen av mange flotte premier.


  • Se reportasje om Fotballyst på NRK Vestfold og Telemark

Ideen født i en garasje

Fotballstyret i Hof IL skriver på prosjektets hjemmeside selv dette om Fotballyst: – Hof IL i Holmestrand har en liten fotballgruppe med mange engasjerte foreldre som ønsker barna en sunn hverdag og et godt fotballtilbud. Ideen om fotballyst ble født under en EM-kamp i en garasje i Hof, det ble diskutert hvordan vi kan bidra positivt til å trekke ungene vekk fra en passiv tilværelse foran skjermen. Styret i fotballgruppa fulgte raskt opp med å videreutvikle prosjektet som vi nå vil dele med hele Norge. Målsetningen er å få barn og unge til å ta med seg ballen på løkka isteden for å sitte inne foran skjermen. Om vi i Hof kan få med oss 80 unger, så må Norge kunne mangedoble det. Vi kaster oss ut i det, og med støtte fra Norges Fotballforbund er det gledelig å kunne gi bort flott premie og opplevelse til 10 tilfeldige vinnere. Vi er spente, og gleder oss til mange registreringer og trekning. Om idrettslaget får et overskudd, vil midlene bli brukt til å videreutvikle prosjektet og bygge opp lokale fotballtilbud. Vi krysser fingrene for at hele Norge vil være med på festen! Vi gleder oss.

  • Les mer på fotballyst.no

Toppklubber støtter opp

Prosjektet har allerede skapt oppmerksomhet langt utover lokalmiljøet til Hof og i Holmestrand. Rosenborg er blant klubbene som oppfordrer unge spillere til å bli med på Fotballyst.


Innlegg er hentet fra fotballtreneren.no

Commenti


Top Stories

bottom of page